maandag 18 juni 2012

Gemeente stuurt brief naar minister Crevits i.v.m. problematiek aan afrit E40

WETTEREN - N.a.v. een vraag die Wouter Bracke (VB) stelde tijdens de gemeenteraad van 22 maart stuurt de gemeente Wetteren een brief naar Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits.
In het schrijven wordt aandacht gevraagd voor de problematiek aan de afrit van de autosnelweg E40 in Wetteren. ’s Avonds staat op die afrit komende vanuit Gent een lange file, die soms reikt tot op de pechstrook en zelfs tot op het rechter rijvak. Gezien het grote verschil in snelheid tussen de voertuigen op de autosnelweg en de stilstaande voertuigen op de afrit, pechstrook en rechter rijvak leidt dit tot zeer gevaarlijke situaties.




Een structurele oplossing voor het probleem is voorzien in de uitwerking van het dossier om de N42 Oosterzelesteenweg in beide richtingen van twee rijstroken te voorzien. Dit dossier heeft echter nog een lange administratieve weg af te leggen en de werken zullen ten vroegste starten binnen vijf jaar.
De voltallige gemeenteraad dringt nu aan op een oplossing op korte termijn, bijvoorbeeld door aangepaste signalisatie te plaatsen en/of de afrit te verlengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten