woensdag 27 juni 2012

Overzicht werven 2012


In 2012 zal 137,8 kilometer Vlaamse snelweg aangepakt worden voor groot onderhoud, met als zwaartepunt Oost-Vlaanderen. Het is de bedoeling om een kleine 140 kilometer snelweg aan te pakken, gebundeld in veertiental werven. Alles samen zijn de veertien werven goed voor een investering van bijna 74 miljoen euro. De voorbije twee jaar werd al een enorme inspanning geleverd om de achterstand qua wegenwerken in te halen. Die achterstand moet binnen enkele jaren verleden tijd zijn. Tegen 2015 moet het snelwegennetwerk op peil zijn en tegen 2020 het gewestwegennetwerk.
Vlaams Brabant
Op de Brusselse ring wordt het wegdek tussen Dilbeek en Zellik structureel aangepakt en wordt een deel van de vangrails op de middenberm vervangen. Tussen 1 mei en 31 juni wordt er enkel 's nachts gewerkt om de hinder zo veel mogelijk binnen de perken te houden. In Vlaams-Brabant krijgt ook het viaduct van de E40 in Kraainem tijdens de zomervakantie een onderhoudsbeurt.
Oost-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen is de slokop met vijf werven. Zo zal er tussen half augustus en half oktober verder gewerkt worden aan de E17 met werken tussen Kruishoutem en Deinze richting Gent. Ook de E40 ter hoogte van Aalst, tussen Affligem en Vlekkem, komt aan de beurt. Over een strook van 12 kilometer wordt de asfaltverharding aangepakt. Richting Gent staan de werken in april op de agenda, richting Brussel in augustus.
Tussen augustus en oktober plaatst Wegen en Verkeer ter hoogte van Aalst ook over een lengte van zo'n 5,5 kilometer geluidsschermen (richting Gent). Ten slotte krijgt in Oost-Vlaanderen ook de E34 een onderhoudsbeurt tussen Wachtebeke en Zelzate en tussen Kaprijke en Eeklo in de richting van de kust, en tussen Eeklo en Kaprijke in de richting van Antwerpen.
Antwerpen
In Antwerpen zijn werken voorzien op de E34, waar tussen Lille en Turnhout wegverzakkingen hersteld worden. Op de E313 tussen Massenhove en Herentals (richting Antwerpen) en op de E19 tussen Loenhoet en Meer (richting Nederland) is er structureel onderhoud.
West-Vlaanderen
In West-Vlaanderen zijn vier werven gepland. Vanaf 8 mei wordt er gewerkt op de E40 in de richting van Frankrijk. Van Middelkerke tot aan de brug over de IJzer wordt het wegdek vernieuwd.
De E17 tussen Waregem en Kortrijk krijgt tussen half mei en half augustus in de richting van Frankrijk een structureel onderhoud. Diezelfde snelweg krijgt ook tussen Aalbeke en de Franse grens, een onderhoud, net als de E403 tussen Roeselare en Aalbeke richting Doornik.
Limburg
Limburg blijft in 2012 gespaard van grote werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten