woensdag 3 oktober 2012

Ongeval in file met vrachtwagen A12 - Viaduct Wilrijk

Op dinsdag 02 oktober 2012 is er omstreeks 08:45 een zwaar ongeluk gebeurd op de snelweg A12 richting Brussel op het viaduct ter hoogte van Wilrijk waarbij een vrachtwagen van het bedrijf 'DC Engels' achteraan in de staart van een file is ingereden.

Hierbij is een personenwagen, dat stilstond achteraan in de file, in puin gereden door een vrachtwagen dat tegen 90 km/uur achteraan is ingereden.
Bestuurder van de personenauto is nadien afgevoerd naar de spoeddienst, wegens rug, nek en heupklachten.
Na het ongeval verklaarde de chauffeur van de vrachtwagen van het bedrijf 'DC Engels - Thermocomfort' dat hij de file niet had opgemerkt wegens het raadplegen van de ladingspapieren tijdens het besturen van zijn voertuig.
Er zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen, maar hoofdzakelijk materiĆ«le schade alsook een enorme file op A12. De bestuurder van de personenauto is voor meer dan 2 weken werkonbekwaam.

Doordat het wegdek bezaait lag met brokstukken en glas, werd de politie erbij geroepen. Hierbij werd assistentie geboden aan beide slachtoffers. Verder werd er onmiddellijk een alcoholtest afgenomen.
De beide bestuurders waren niet onder invloed van alcohol.

Door de onoplettendheid van de vrachtwagenbestuurder heeft onze economie wederom veel economische schade geleden (werknemers te laat op het werk, stress bij het verplaatsen naar het werk, leveringen die laattijdig gebeuren, ...).
En dit in tijden van crisis moeten we dit ten alle tijden vermijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten