vrijdag 15 februari 2013

65+’ers hebben MOBIB-kaart nodig voor gratis reizen bij MIVB

Mechelen, 6 mei 2010 – Senioren die gratis op het net van de Brusselse vervoermaatschappij MIVB willen rijden, hebben voortaan een MOBIB-kaart nodig. Dat is een chipkaart die de papieren vervoerbewijzen vervangt. De 65+-abonnementen van De Lijn en de TEC zijn op het net van de MIVB alleen geldig in combinatie met de MOBIB-kaart. Vanaf juli is een MOBIB-kaart noodzakelijk om met de Brusselse metro te kunnen reizen. De MIVB sluit deze zomer mondjesmaat de toegangspoortjes in de metrostations.

Senioren kunnen voor een MOBIB-kaart terecht in de BOOTIK-verkooppunten van de MIVB. Ze moeten een pasfoto meebrengen, hun identiteitskaart tonen en een waarborg van vijf euro betalen. Meer informatie op http://www.mivb.be/acheter-kopen.html?l=nl.

Voor het net van de Waalse vervoermaatschappij TEC hebben de Vlaamse 65+’ers geen nieuwe kaart nodig. De Omnipas 65+ van De Lijn blijft daar geldig.
De vier vervoermaatschappijen (De Lijn, MIVB, TEC en NMBS) werken momenteel aan een chipkaart die geldig is op alle netten. De huidige MOBIB-kaart is daarvan de voorloper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten