dinsdag 12 augustus 2014

'Nieuwe besparingen De Lijn zullen worden gevoeld'

De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn moet op zijn budget een bedrag van 30 miljoen euro besparen. Dat heeft de nieuwe Vlaamse regering beslist.
Het wordt volgens specialisten echter moeilijk om nog verdere besparingen door de drukken zonder aan de fundamenten van de dienstverlening te raken. De Lijn heeft tijdens de voorbije regeerperiode immers al een besparing van 60 miljoen euro dienen door te voeren, waardoor er geen enkele ruimte meer zou overblijven en elke nieuwe ingreep belangrijke gevolgen dreigt te hebben.
Bij de nieuwe besparingsmaatregel zouden de uitgaven met 15 miljoen euro moeten worden teruggedrongen. Daarnaast moet een eenzelfde bedrag worden gegenereerd met extra inkomsten.
Er zal dan ook geraakt moeten worden aan de tarieven. Gratis vervoer voor onder meer vijfenzestigplussers zou worden afgeschaft. Ook zou de gegarandeerde basismobiliteit, waarbij iedereen binnen een beperkte afstand toegang moet hebben tot openbaar vervoer, worden vervangen door een minder strak concept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten