woensdag 30 maart 2016

Vlaanderen investeert 2 miljard euro in Brusselse ring

Over drie jaar wil de Vlaamse overheid van start gaan met de herinrichting van de Brusselse Ring tussen de knooppunten met de aansluiting op de autostrades naar Gent en Leuven. Met de werken zal een investering van 2 miljard euro zijn gemoeid.

Dat heeft Ben Weyts, Vlaams minister van mobiliteit, gemeld. Het traject van de werken heeft een lengte van ongeveer 20 kilometer en behelst onder meer ook het viaduct van Vilvoorde.

De Brusselse Ring is één van de drukste verkeersaders van België, maar heeft na vijftig jaar nood aan een fundamentele herinrichting. Door de vele complexen met opritten en afritten is het traject het toneel van nagenoeg onafgebroken weefbewegingen.

Dat creëert gevaarlijke situaties, die jaarlijks ongeveer 1.100 ongevallen veroorzaken en bijdragen tot de zware fileproblematiek van de Belgische hoofdstad.

Om die verkeersdruk te verlichten zal de ring onder meer worden uitgebreid met rijstroken voor lokaal verkeer. Ook wordt een oplossing voorzien om een vlottere doorgang op het viaduct van Vilvoorde te garanderen.

Maar daarnaast worden ook een aantal nieuwe tramlijnen voorzien naar Willebroek en Zaventem, waardoor dagelijks 20.000 auto’s van de weg zouden kunnen worden gehaald. Verder komen er ook speciale fietsroutes langsheen onder meer de belangrijke toegangswegen vanuit Vlaanderen naar de Belgische hoofdstad.

De ring wordt tevens uitgerust met intelligente signalisatie. De werken zullen in totaal minstens vier jaar in beslag nemen.

Bron: Express.be


Bedenking:

Is een omsluiting van Brusselse Ring niet veel efficiënter en dringender om in te investeren?
Een alternatief bieden gaat geen oplossing zijn, door de mobilist nu het leven zuur te maken.

Huidige situatie Brusselse Ring:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten