woensdag 21 november 2012

De Lijn heeft dit jaar al meer dan 200 banen geschrapt

Tijdens de eerste tien maanden van dit jaar zijn bij de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn al 212 voltijdse banen geschrapt. Sinds begin 2010 zijn bij de vervoersmaatschappij al 305 voltijdse banen verdwenen. Tegen het einde van dit jaar zou het verlies oplopen tot 350 arbeidsplaatsen. Dat blijkt uit cijfers van de vakbonden. In oktober dit jaar telde de vervoersmaatschappij nog 7.799 voltijdse banen. Vanaf de tweede besparingsronde bij De Lijn en de strikte toepassing van de aanwervingsstop, bovendien gekoppeld aan een afwijking op de vervangingsplicht bij brugpensioen, is de dalende lijn in de personeelsaantallen bij de openbare vervoersmaatschappij volgens de vakbonden sterk voelbaar. De herstructureringen bij De Lijn hebben al veel ongenoegen geleid bij het personeel. Onder meer wordt in Antwerpen later deze maand een actie georganiseerd om de overvolle trams, een gevolg van de herschikking van lijnen, aan te klagen.

Dit zelfde verhaal wordt aangehaald op de website van Ademloos.
Deze vereniging kaart het probleem van mobiliteit en openbaar vervoer al geruime tijd aan. Echter krijgen ze geen gehoor van de politieke partijen.

Voor meer informatie over kwaliteit van het Antwerpse openbaar vervoer, raden wij u aan een kijkje te nemen op de website van Ademloos of via volgende link: Overvolle Anwerpse trams. Mensen of vee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten