maandag 3 december 2012

GEEN ONGEVALLEN TIJDENS DRUKKE OCHTENDSPITS


"Het is iets drukker dan anders op een maandagochtend", aldus Bart Suy, VRT-verkeersanker vanmorgen op Radio 1. "Heel wat mensen hebben onze raad goed opgevolgd en zijn vroeger naar hun werk vertrokken." Dat heeft heel wat files veroorzaakt (kleine foto). Rond 9 uur stond er zo'n 380 kilometer file. Het ergste fileleed is intussen achter de rug. Toch zijn er relatief weinig verkeersongevallen.
VRT
Dat laatste komt vooral doordat de strooidiensten afgelopen nacht preventief gestrooid hebben. In Vlaanderen alleen al zou er ruim 1.000 ton strooizout gestrooid zijn. Hierdoor zijn de wegen een pak minder glad dan gisteren. Toch blijft het opletten geblazen.
Vooral in het zuiden van het land blijf het ook rond de middag erg gevaarlijk. In Wallonië blijft het maar sneeuwen. Ook op de secundaire wegen blijft het opletten. Hier en daar zijn daarvoor de strooidiensten opnieuw uitgerukt.
Vanaf 6 uur vanmorgen is er in het westen van het land regen en sneeuw beginnen te vallen. Die winterse neerslag trekt geleidelijk over het land. De (smeltende) sneeuw of regen kan het strooizout wegspoelen en kan aanvriezen op een bevroren wegdek.
Afgelopen nacht is de aansluiting van de E34 op de ring rond Antwerpen in de richting van de Kennedytunnel een tijdje afgesloten geweest. De politie oordeelde dat het té glad was. Intussen is er gestrooid en is de weg er opnieuw vrij


AFSTAND HOUDEN VOORKOMT FILES

Er is niet 1 groot ongeval gebeurd vanmorgen, maar toch stond er in heel het land meer dan 400 kilometer file. Dat komt omdat automobilisten bij dit onvoorspelbare winterweer nog altijd niet genoeg afstand houden en ook te snel blijven rijden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten