donderdag 6 december 2012

Gevaarlijk glad morgenochtend door sneeuwval


De komende nacht wordt er tot 10 centimeter sneeuw verwacht. De politie en de verkeersorganisaties waarschuwen dan ook voor gladde wegen en een moeizame ochtendspits morgen. Wie de weg opgaat, wordt aangeraden om zijn rijgedrag aan te passen.

Er wordt ook gevraagd om niet strikt noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen tot na de ochtendspits, de verkeers- en nieuwsberichten op te volgen en indien mogelijk de verplaatsingen op een later moment uit te voeren.


Het Agentschap Wegen en Verkeer meldt in een persbericht dat de strooidiensten paraat staan om de gewest- en autosnelwegen sneeuw- en ijsvrij te maken tijdens de nacht en voor de ochtendspits. Het Agentschap beschikt over eigen weerstations en werkt samen met het KMI en Meteowing. Afhankelijk van die informatie wordt beslist om te strooien of te ruimen.

Wegen en Verkeer meldt ook dat de sneeuwval gepaard gaat met negatieve temperaturen en dat er dus een grote kans op gladheid bestaat. Bovendien is het heel moeilijk om nog te ruimen of te strooien als het tijdens de ochtendspits blijft sneeuwen, zo luidt het. Vooral op op- en afritten en op secundaire wegen kan het gevaarlijk worden.

Op de wegen was het ook vanochtend op verschillende plaatsen al gevaarlijk glad. Er zijn heel wat ongelukken gebeurd door het gladde wegdek en er was meer file dan gebruikelijk. Op het hoogtepunt stond er bijna 400 kilometer file.

ADVIES voor een vlot en veilige ochtendspits:

  • Houd afstand
  • Rij voorzichtig maar vlot
  • Wees hoffelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten